Col·labora

L’Ateneu ha obert una campanya per aconseguir col·laboracions econòmiques de totes les persones que vulguin aportar-hi el seu granet de sorra.

L’Ateneu popular la Sèquia és una organització en la que ens aixopluguem més d’una desena de col·lectius de la ciutat de Manresa i la comarca del Bages. És un espai obert, assembleari, dinàmic i heterogeni. I és a partir de les forces d’un bon grapat de persones solidàries i lluitadores que intentem transformar una porció de la realitat en la que estem immerses.

Però l’Ateneu no és una intel·lèquia, ni un projecte sobre paper. L’Ateneu és realitat. És crear i mantenir un espai gran i confortable al barri antic de Manresa on hi càpiguen totes les iniciatives que ens facin avançar cap a una societat més justa. És un banc de recursos comunitaris per a fer servir col·lectivament. És la organitació de xerrades, tallers, activitats, protestes, la publicació de diaris i follets. És també una biblioteca, un rocòdrom, una sala de moviment, un laboratori fotogràfic, una sala d’actes, una cuina, una sala d’artistes, una botiga gratis, vàries sales de reunions. És el niu de mil i una iniciatives visibles i menys visibles. És un servei del que tothom en pot fer ús sense pagar entrada, i també és una responsabilitat de tothom mantenir-lo viu i fer-lo avançar encara més.

L’autogestió és a l’essència del projecte. Autogestió en les decisions, en la resolució dels conflictes interns i externs, en el manteniment de l’espai i, per descomptat, en l’economia. Això significa que mai ens vendrem a cap institució a canvi de diners. I és també per això que estem acostumades a treballar sense gairebé ni cinc. Els recursos econòmics els aconseguim bàsicament a partir de la barra i els àpats populars -que fem que siguin assequibles a totes les butxaques- i també de la participació de la Festa Major Alternativa de Manresa. I els administrem amb la cura de les persones precàries que som: mai comprem res nou si podem reutilitzar materials, sempre demanem un cop de mà per tot, i les persones que vénen a fer xerrades, concerts o a dinamitzar activitats ho fan voluntàriament. I evidentment la gent dels col·lectius també hi treballem de forma voluntària.

Tot i això, els recursos econòmics dels que disposem són insuficients per a poder fer avançar el projecte amb la solidesa que volem. Hi ha una pila d’idees que s’han quedat al tinter per manca de recursos: fer un bon manteniment de l’edifici i millorar-ne les instal·lacions, equipar bé la cuina, fer un taller, tenir recursos col·lectius com prodríen ser una màquina de cosir o de fer fotocòpies, fer més difusió de les activitats que fem o poder fer activitats que requereixin materials o pagar el desplaçament de ponents de fora. També ens crea certes contradiccions haver-nos de finançar gairebé exclusivament a partir del servei de bar.

És per això que demanem a totes les persones que senten que l’Ateneu la Sèquia és un espai important per a les persones de Manresa i del Bages, i que poden col·laborar-hi, que ajudin també econòmicament l’Ateneu. Com hem estat fent fins ara, gestionarem aquests diners amb absoluta transparència i diligència, i sempre en favor del bé comú que es decideixi en assemblea.

Aquesta col·laboració es concreta en una aportació anual de 25€ o 50€, que per comoditat domiciliarem al teu compte bancari. També serà possible donar-ho en metàl·lic per qui no tingui o no vulgui utilitzar el seu compte, i també acceptem la quota equivalent en la moneda social del Bages, les hores.

Per inscriure’s cal omplir un formulari fent click aquí o al botó del final de la pàgina. També pots enviar les mateixes dades al correu info@ateneulasequia.org. No hi ha una contrapartida directa a aquesta col·laboració: la contrapartida és poder gaudir de l’Ateneu la Sèquia i veure com segueix sent un lloc des d’on poder somiar i construir alternatives al sistema que vivim. Com a mostra d’agraïment, però, farem arribar a les persones que ho vulguin una banderola de l’Ateneu i la programació mensual de la casa.

Per a més informació, no dubtis a contactar amb nosaltres a info@ateneulasequia.org i si tens alguna proposta pots venir a l’assemblea dels dimecres a les 20:00h.

Moltes gràcies!