Projecte

Què és?


És un espai obert on hi participem persones amb ganes de transformar el món. Però no ho fem qualsevol manera: ho fem col·lectivament, lluitant i rient, cuidant-nos, aprenent dia rere dia i experimentant.

D’on surt?

Tot comença el 2009 amb la inquietud d’un grup de joves de Manresa que volien crear i gestionar espais comuns en una ciutat grisa amb milers d’indrets abandonats. Amb la voluntat de disposar d’espais juvenils per compartir jocs, xerrades i debats, van decidir omplir-ne un de vida. I va ser així com, passant a l’acció, la casa Llisach es va convertir en la primera seu de l’Ateneu.

Després de la sentència de desallotjament de l’anterior edifici, es va decidir okupar l’actual espai: la casa Amigant, que havia estat 8 anys abandonada.

Més enllà de la idea inicial, l’Ateneu va esdevenir un espai de trobada que va facilitar el naixement de nous col·lectius i iniciatives. I, des d’aleshores, no ha parat de créixer.

Com funciona?

Prenem les decisions en assemblea, l’espai on poden assistir totes les persones i col·lectius que participen a l’Ateneu i on les seves propostes i opinions són escoltades i valorades per igual.

Per tal de mantenir la nostra autonomia hem optat per aconseguir els nostres propis recursos que ens permeten tirar endavant el projecte sense dependre de ningú que no hi cregui.

Participa

L’Ateneu és harmonia i suport mutu. És una invitació a sortir de la foscor, la sol·litud i la por. Una invitació a gaudir de la vida i viure-la amb dignitat. Estem convençudes que si totes aportem el nostre granet de sorra des de baix podem construir un món nou. Vine i participa!